• المقادير
شوية باميه خضراء من الصغيرة ـ ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ 2
ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين هي بصلة واحدة مبشورة
ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة
كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )
الطريقة
تغسيلي الباميه وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف
وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة
• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها
اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى
يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .
• تضاف الباميه الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني
ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى
الباميه و تقلب و تترك على نار هادئة مدة
عشر دقائق و تقدم...........بال هناء
شوية باميه خضراء من الصغيرة ـ ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ 2
ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين هي بصلة واحدة مبشورة
ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة
كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )
الطريقة
تغسيلي الباميه وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف
وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة
• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها
اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى
يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .
• تضاف الباميه الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني
ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى
الباميه و تقلب و تترك على نار هادئة مدة
عشر دقائق و تقدم...........بال هناء